Miből áll az e-liquid?

Nagyon sokan kérdezik, hogy miből áll az elektromos cigaretta töltőfolyadéka, szóval ami a füstöt utánozza, ez pedig nem más, mint maga az e-liquid. Az e-liquid általánosságban véve, szagtalan, színtelen. Léteznek ízesített és ízesítetlen e-liquidek is, nikotinos e-liquid és nikotin mentes e-liquidek.

Az e-liquid alapjáraton 2 fő összetevőből áll, ez a PG (propilén glikol) és VG (növényi glicerin). Az egyik felel a gőzképződésért, másik pedig a íz felvételéért. Szóval ezeken a fő alapanyagokon kívül tartalmaz még aromát, egy kis desztilált vizet (hogy jobban oldódjon és folyékonyabb legyen), illetve igény szerint nikotint. Természetesen a nikotin elhagyható, de ez felel a nikotin mennyiségért és a torokhatásért, ugyanis ez az amitől ki tudja váltani az e-cigi a normál cigit.

Aromából van természetes és mesterséges íz, természetes ízeket sajtolással, oldódással érik el, ilyen lehet egyes dohány aromák, mentol ízesítések, illetve a különböző vaníliás aromák is. Ami mesterséges, attól nem kell félni, ilyet használnak az élelmiszer iparban is.

Ilyen lehet  a különböző koktél ízű e-liquidek vagy az extrém gyömülcsös ízek (alma, eper, málna, stb).

Több webáruházban széles kínálat van, leginkább a nosmoke e-liquideket ajánljuk, mert szinte számtalan lehetőség rejlik az ízekben. Egy fontos dolog, akár lehet keverni is a kész e-liquideket, ilyen lehet az alma-mentol ízesítés. Neked mi a kedvenced?

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük